Jonge Hondendag 15-10-2017

Het verheugt ons u te kunnen meedelen dat de ECSCN in 2017 weer een Jonge hondendag organiseert. Deze vindt plaats op 15 oktober 2017 in Sport- en Partycentrum Jeugdland, Jeugdland 1 te Ulvenhout.  

De inschrijving staat open voor alle Engelse Cocker Spaniels  geboren tussen 15 oktober 2015 en 20 juli 2017. De eigenaar hoeft geen lid van de ECSCN te zijn. De honden moeten volledig zijn geënt. Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50 per hond.

Inschrijven kan hier>

Wij nodigen niet alleen de fokkers uit met de door hun gefokte jonge honden, maar roepen de fokkers tevens op om hun puppykopers op deze dag te wijzen en hen te vragen mee te doen. Het is voor u als fokker leuk om een heel nest weer bijeen te krijgen en het is voor de vereniging interessant om de ontwikkeling van het ras te zien. De honden zullen worden beoordeeld door twee rasspecialisten, maar zullen niet worden geplaatst. Het is dus voor pupkopers die nog nooit naar een tentoonstelling zijn geweest, laagdrempelig en niet “eng”. Bovendien zijn er trimdemonstraties en informatie over vachtverzorging, een verloting (draagnummer is lotnummer), er zijn twee fotografen aanwezig om alle honden in beeld te brengen en alle deelnemers krijgen een aandenken.  Verder zijn er prijzen voor de jongste deelnemer (hond), leukste combinatie hond/baas en de hond die het langst achter elkaar kan kwispelen

De ingeschreven honden worden verdeeld in twee groepen, die elk door een van de twee keurmeesters worden beoordeeld. Na de lunchpauze wordt er van ring gewisseld en worden de honden door de andere keurmeester beoordeeld. Alle honden krijgen een rapportje mee met de bevindingen van de beide keurmeesters.

De keuringen beginnen om 10.00 uur en de dag zal om circa 15.30 uur worden afgesloten

Wij hopen dat u niet alleen zelf inschrijft, maar dat u ook deze uitnodiging wilt doorsturen aan uw pupkopers. Voor de fokker die een heel nest bij elkaar weet te brengen (moeder en al haar kinderen) is een speciale prijs beschikbaar!