secretaris@ecscn.nl

Trimworkshops

De ECSCN organiseert een aantal trimworkshops per jaar.

Tijdens de workshops leren eigenaren hoe hun eigen Engelse Cocker Spaniel getrimd dient te worden.
Deelnemers leren de techniek van wassen, drogen, klitvrij houden, plukken, hanteren van de efileerschaar en de rechte schaar en het gebruik van een tondeuse.

Naast materiaalkennis en techniek wordt er veel aandacht besteedt aan het model van de Cocker Spaniel. Voor elke hond is er wel enigszins verschil, omdat niet elke vacht hetzelfde is.

Zo zijn er strakke vachten, maar ook vachten met een slag of zelfs krul. De ene hond heeft veel haar, de ander weer weinig. Sommige vachten plukken makkelijk, anderen helaas niet. Bij de ene hond is het hoofd wel te plukken, maar bij de ander helaas niet.

Tijdens de workshops wordt uitgelegd wanneer je moet plukken en wanneer dit helaas niet meer kan. En als plukken niet meer gaat, wat moet je dan?
Ook worden de gevaren uitgelegd en gedemonstreerd van de Coatking/Vachtkoningin/Groomstar.

Trimbenodigdheden om thuis je Cocker te trimmen:
trimtafel met dubbele beugel (en 2 trimlussen)
Waterblazer

Slickerbrush
grove kam
middel kam
eventueel Spratt 73
Spratt 72 met elastiekje
trimdopjes

eventueel een rubberborstel
tondeuse met scheerkop die ca 2mm en ca. 4 mm scheert.
rechte of gebogen schaar
efileerschaar

Emely2Natje en droogje
Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten en zorgen wij dat er koffie, thee en frisdrank gedurende de dag is. De lunch bestaat uit verse broodjes en gevarieerd beleg.

 

 

 

 


Er zijn 4 verschillende workshops:
A. workshop wassen/drogen/borstelen/klitvrij houden (je leert de basisvaardigheden om je hond zelf klitvrij te houden, te wassen en goed te drogen, alsmede nagel en tandverzorging, je leert alles over shampoos, conditioners, klitspray enzovoort)
B. workshop plukken (je leert in deze workshop hoe je de vacht van de cocker moet plukken en wat je moet plukken, ook wordt hier het model van de cocker uitgelegd)
C. workshop knippen (bij deze workshop leer je voeten knippen staart efileren)
D. workshop afwerking (hierbij wordt het gebruik van de tondeuse geleerd, deze wordt gebruikt voor de hals en spiegel, eventueel ook de ooraanzet. Daarnaast is aandacht aan het afwerken van hals en overgangen)

Voor workshop A is  plaats voor 4 personen. Leeftijd van de hond is niet belangrijk, maar 9 maanden of ouder heeft de voorkeur.
Voor workshops B, C en D is plaats voor maximaal 6 deelnemers. Leeftijd van de hond is minimaal 11 maanden. Je hebt eigen materiaal nodig (trimdopjes in B, scharen in C en tondeuse in D). Indien je die niet hebt kunnen we je hierin adviseren of verkopen.

Het wordt aanbevolen om eerst te starten met Workshop A, hoe eenvoudig dit ook lijkt. Sla je deze over en je komt naar een volgende workshop, en je hond is niet klitvrij, dan leer je niets behalve: klitvrij maken, maar dan zonder wassen/blazen enzovoort. We spreken hier uit ervaring.

Let op: de workshops gaan er vanuit dat je hond niet gecastreerd of gesteriliseerd is. Hou hier rekening mee als je je opgeeft!

Kosten van een workshop, inclusief lunch en drinken

Leden ECSCN Niet-leden
50,00 euro 65,00 euro