secretaris@ecscn.nl

Wandeling 23-8-2020 Hooge Vuursche

 

onderstaande wandeling gaat helaas niet door ivm te weinig aanmeldingen

In november 2019 hebben we een heerlijke wandeling gemaakt in Breda.

Er was een wandeling gepland op 16 februari jl. Helaas moest die vanwege de storm worden geannuleerd. En helaas volgden daarna de coronamaatregelen, maar de volgende wandeling staat gepland voor zondag 23 augustus as. We gaan toch weer naar het midden van het land, nl. naar de Hooge Vuursche. We verzamelen om 11.00 uur bij Hoge Vuurscheweg 11 bij theehuis ’t Hooge Erf. Aan de overkant start een 6 km lange wandeling. Om ong 12.30 zullen we hier terugkeren. Zoals onderstaand beschreven is er dan de mogelijkheid om de wandeling te verlengen of gezellig koffie of lunch te gebruiken in het theehuis. Ik zal van te voren informeren wat er mogelijk is in verband met de coronamaatregelen.

Hieronder de informatie van de website doggydating.com

Je kunt aanmelden via pr@ecscn.nl

Losloopgebied Hooge Vuursche (1200 ha) is onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en ligt ten oosten van Hilversum tussen de Hilversumsestraatweg (N415) en de Amsterdamse Straatweg (N221). Dit losloopgebied heeft (bijna) alles wat een hondenbezitter maar kan wensen; prachtige wandelroutes, brede lanen, knusse slingerpaadjes, zwemgelegenheid en gezellige horeca. Honden (maximaal 3 per begeleider) mogen mogen bijna overal loslopen behalve bij De Stulp (Lage Vuursche), dit staat aangegeven met bordjes.

 

Als je wilt, kan je een (extra) lange wandeling maken door dit losloopgebied te combineren met het 18e eeuwse losloopgebied aan de andere kant van het spoor (Landgoed Groeneveld).

 

Parkeren kan (gratis) op een van de parkeerplaatsen aan de parallelweg van Hilversumsestraatweg of op de grote parkeerplaats bij theehuis ‘t Hooge Erf (aanrader!) aan de Hoge Vuurscheweg 11 (hoek Hilversumsestraatweg). Let op: het theehuis en de bijbehorende parkeerplaats liggen niet in Hooge Vuursche, maar in deelgebied Pijnenburg (onderdeel van Lage Vuursche). Honden moeten hier aan de lijn. Als je vanaf de parkeerplaats naar het kruispunt wandelt en vervolgens de Hilversumsestraatweg oversteekt, dan sta je aan de rand van het losloopgebied van Hooge Vuursche. Hier begint tevens de 6 km lange vijverwandeling (witte paaltjes) van Staatsbosbeheer.