secretaris@ecscn.nl

drs. Niek Beijerink

Specialist Cardiologie

Niek Beijerink is dierenarts-specialist cardiologie voor gezelschapsdieren en Diplomate van het European College of Veterinary Internal Medicin. Hij is afgestudeerd in 2005, waarna hij op de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht een een promotietraject (PhD) succesvol heeft afgerond in 2007, en is geslaagd voor zijn cardiologie-examen in 2010.

Universitair hoofddocent
Sinds 2011 is Niek Beijerink full-time werkzaam als Universitair hoofddocent in Australie (Universiteit van Sydney). Zijn werk bestond aldaar uit een combinatie van patientenzorg, onderwijs, en onderzoek. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn hartfalenbehandeling, genetica van mitraalklepinsufficientie (lekkende hartkleppen) bij Cavalier King Charles Spaniels  en cardiovasculaire CT (scans van kransslagaders. Sinds augustus 2018 is hij weer met zijn gezin in Nederland, en combineert hij zijn werkzaamheden in Sydney met de behandeling van hartpatiênten en longpatiënten o.a. bij Veterinaire Specialisten in Vught.

Textbook of Veterinary Internal Medicine
Niek is de hoofdauteur van het hoofstuk “Aangeboren hartafwijkingen” in de nieuwste editie van het ‘Textbook of Veterinary Internal Medicine’ (the Ettinger), volgens velen het belangrijkste tekstboek in de interne geneeskunde van gezelschapsdieren.