Voorjaarswandeling 8-4-2018

Wandeling in Noordwijk     

Je kan natuurlijk fraaie plannen aan het begin van het jaar maken en een lekkere wandeling aan het strand plannen voor april, maar als het weer niet meewerkt, hebben mens en hond niet zo veel zin. Een week voor de geplande datum van 8 april waren er zo weinig aanmeldingen, dat we serieus dachten aan niet doorgaan. En toen…. sloeg het weer om, kregen we allemaal voorjaarskriebels en stroomden de mailtjes met aanmeldingen binnen.

Uiteindelijk kwamen 18 mensen en evenzoveel honden bij elkaar in de strandtent Take2 in Noordwijk. Bij het vertrek was het heerlijk weer en waren de Cockers niet uit de zee te houden. Halverwege de wandeling vielen er wat regenspetters en kwam er zeedamp. Dan is het opeens echt koud! Gelukkig duurde het niet lang voordat de zon weer doorbrak en zodoende konden we na afloop op het terras in de zon genieten van koffie en warme chocolademelk met heel veel slagroom. Zo komen de eraf gelopen calorieën er vanzelf weer bij!

De deelnemers waren tevreden over de wandeling en er kwamen suggesties voor nog een wandeling in het Westen dit jaar, maar dan ’s middags om vier uur, als de ergste drukte voorbij is. Sommige honden raakten tijdens de wandeling in de drukte steeds hun baas kwijt en de hond van uw secretaris vond er zonder zijn baas geen bal aan en rende als een speer weer terug naar de auto! Er werd zelfs al een locatie genoemd: Heerhugowaard, waar je een heerlijke wandeling rondom een meer kan maken. We gaan proberen dit voor dit jaar nog te organiseren. Alle deelnemers, bedankt voor jullie komst. Hopelijk tot ziens op de clubmatch of bij de volgende wandeling!

Hadewich van Wessem