secretaris@ecscn.nl

Leden

Bent u lid en wilt u een nest fokken? Of is uw teef gedekt?
Meldt dit aan via een dekmelding of geboortemelding.
Stuur hierbij alle gewenste informatie over de gezondheid en de showuitslagen van uw teef. De gestelde eisen kunt u terugvinen in het VerenigingsFokregelement (VFR). Dit is een verplicht reglement en geldt voor alle nesten die gefokt worden bij de ECSCN.

Wilt u uw pups op de site vermeldt hebben? Dat kan! Geef dit dan aan op het formulier. Een nest wordt tot maximaal 12 weken op de site geplaatst, maar uiteraard kunt u aan ons doorgeven dat ze al eerder verkocht zijn.

Genomia Laboratorium biedt leden een aantrekkelijke korting als zij bij hen de DNA testen laat doen. Dit kan momenteel voor: PRA, FN, kleuren en DNA-profiel.

De vereniging raadt alle fokkers aan, daags voor dat de pups vertrekken, een veterinair onderzoek te laten doen bij de pups. Deze volgt dus op de reguliere check die de pups krijgen als ze de eerste enting krijgen van de dierenarts. In ons menu vind u een voorbeeld welke de dierenararts kan invullen. Dit formulier geeft u mee aan de koper welke ook daags nadat de pup is verkocht een veterinair onderzok laat uitvoeren. De nieuwe dierenarts vult ook het formulier in en een kopie hiervan ontvangt de fokker retour.
Waarom deze extra test? Omdat er in de 2-3 weken nadat de pup is gevaccineerd en gecheckt, nog veel kan veranderen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het indalen van de testikels, de ontwikkeling van het gebit, oormijt en navelbreuk.