secretaris@ecscn.nl

Herplaatsing

De ECSCN bemiddelt in sommige gevallen als honden herplaatst moeten worden.
– De te herplaatsen hond dient eigendom te zijn van een lid van de vereniging, of via de lid-fokker(ster) te worden herplaatst.
– De te herplaatsen hond dient geen ernstige gedragsproblemen te hebben
– Indien u geen lid bent van de vereniging willen wij u helpen met het herplaatsen van uw hond. Hier zijn kosten aan verbonden. Neem contact op via algemeen@ecscn.nl voor meer informatie of om aan ons door te geven wie er waarom de hond herplaatst moet worden.

Nieuw baasje gezocht voor:

“Cooper, een 7 jaar oude mannelijke Engelse Cocker Spaniel, rashond met stamboom. Volledig gevaccineerd, gezond, en goed verzorgd. Zijn persoonlijkheid: typisch Spaniel: jachthond, enthousiast, energiek, vriendelijk, erg slim. Hij kent commando’s in het Nederlands en Engels. Hij is luidruchtig in mijn eigen auto, maar rustig in de auto van de uitlaatservice. Hij kan een tijdje alleen thuis zijn.

Ik zoek iemand die het ras kent, hem aandacht geeft, graag wandelt, verstand heeft van jachthonden en er ervaring mee heeft, iemand die zorgzaam is voor dieren. De hond heeft één keer per maand vachtverzorging nodig (je kunt het zelf thuis doen of bij de trimsalon). Tot nu toe was hij bij een gezin zonder kinderen, maar hij heeft begrip voor kinderen – hij speelt met ze, er zijn geen incidenten geweest van agressie of anderzins. Gedrag: hij is reactief – hij blaft soms naar ongecastreerde honden of honden die groter zijn dan hij. Met teven en kleinere honden of honden die hij kent speelt hij en gaat ook graag met ze om. Hij is erg enthousiast rondom mensen en houdt van interactie en spelen met hen – hij is blij als er iemand in huis komt.

Toelichting:
Ik ben recent moeder geworden. Ik ben een alleenstaande moeder, en ik kan alle wandelingen met Cooper en de zorg voor mijn baby niet goed combineren. Dat vind ik ontzettend jammer. Hoewel Cooper goed reageert op mijn baby, zoek ik -met veel pijn in mijn hart- om logistieke redenen daarom naar een nieuwe liefdevolle plek voor Cooper.” 
Contactgegevens:
Magdalena Domagalik:
magdalena.domagalik@hotmail.com

 

Er wordt een nieuw huis en baasje gezocht voor Bobbie:
“Bobbie (rode Cocker, reu, 3 jaar en 9 mnd.) is een lieve, aanhankelijke, enthousiaste hond en sociaal met de meeste andere honden, maar ook met mensen, vooral bekenden. Hij wandelt graag en kan loslopen. Hij heeft een puppycursus gehad en is bekend met fluit en clicker. Hij is graag bij je in de buurt, maar na enige gewenning kan hij ook prima een halve dag alleen thuis zijn. ’s Nachts slaapt hij op z’n eigen plek, apart van de baas. Daarnaast is hij waaks, bijvoorbeeld als de bel gaat of als er vreemden op het erf komen. Hij gaat dan blaffen. Hij is gezond en volledig ingeënt. Daarnaast gaat hij een 3-4 keer per jaar naar een professionele trimmer.
Waarom zoeken we een nieuw onderkomen voor Bobbie?
We hebben inmiddels twee jonge kinderen (<3jr) en merken dat hij in een kleine ruimte i.c.m. gevonden eten een soort prooinijd/bezitsagressie toont. Dit uit zich dus vooral als hij eten vindt en iemand hem bijvoorbeeld bij z’n halsband pakt om hem bij het eten weg te houden. Dan begint hij te blaffen, grommen en zelfs te bijten. Helaas kunnen we in onze situatie de omstandigheden waarbij dit gebeurt niet volledig controleren/wegnemen en vinden we het met twee kleine kinderen een te groot risico. We denken dat Bobbie het best gedijt in een rustige en stabiele omgeving (buiten de stad) met bijv. een paar andere honden in de roedel. N.a.v. bovenstaande gedrag zijn we een jaar geleden ook op training geweest bij Jos Oosting op Texel. Dit heeft Bobbie (en ons) heel veel geholpen, maar helaas merken we nog steeds dat wanneer Bobbie vermoeid en/of gespannen is, hij onverwachts uitvalt. Dit is de reden dat we opnieuw op zoek zijn naar een nieuw thuis voor Bobbie.
We zoeken een nieuwe baas die tijd en aandacht heeft voor Bobbie en vooral stabiliteit en duidelijkheid kan bieden, want daar gedijt hij het best bij. Stevige ervaring met honden is een pré.”
Graag contact per mail, zodat een (bel-)afspraak gemaakt kan worden: Erik Jansen van Galen: ejansenvangalen@gmail.com