secretaris@ecscn.nl

Wandeling Hoge Vuursche, 25-7-2021

Wandeling zondag 25 juli 2021

Na een periode waarin weinig activiteiten georganiseerd konden worden willen we, nu de maatregelen versoepeld zijn, weer een gezellige wandeling organiseren. Om zoveel mogelijk leden de kans te geven mee te gaan, gaan we naar het midden van het land, nl. naar de Hooge Vuursche. We verzamelen om 11.00 uur bij Hoge Vuurscheweg 11 bij theehuis ’t Hooge Erf. Aan de overkant start een 6 km lange wandeling. Om ongeveer 12.30 uur zullen we hier terugkeren. Zoals onderstaand beschreven is er dan de mogelijkheid om de wandeling te verlengen of gezellig koffie of lunch te gebruiken in het theehuis.

Deze wandeling zal als evenement gedeeld worden op de FB pagina van de club. Als de weersomstandigheden dat vereisen zullen we eventueel vroeger starten.

Je kunt aanmelden via pr@ecscn.nl.
Hopelijk gaan we met een enthousiaste groep leden met Cockertjes aan de wandel!

Hieronder de informatie van de website doggydating.com

Losloopgebied Hooge Vuursche (1200 ha) is onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en ligt ten oosten van Hilversum tussen de Hilversumsestraatweg (N415) en de Amsterdamse Straatweg (N221). Dit losloopgebied heeft (bijna) alles wat een hondenbezitter maar kan wensen; prachtige wandelroutes, brede lanen, knusse slingerpaadjes, zwemgelegenheid en gezellige horeca. Honden (maximaal 3 per begeleider) mogen mogen bijna overal loslopen behalve bij De Stulp (Lage Vuursche), dit staat aangegeven met bordjes.

Als je wilt, kan je een (extra) lange wandeling maken door dit losloopgebied te combineren met het 18e eeuwse losloopgebied aan de andere kant van het spoor (Landgoed Groeneveld).

Parkeren kan (gratis) op een van de parkeerplaatsen aan de parallelweg van Hilversumsestraatweg of op de grote parkeerplaats bij theehuis ’t Hooge Erf (aanrader!) aan de Hoge Vuurscheweg 11 (hoek Hilversumsestraatweg). Let op: het theehuis en de bijbehorende parkeerplaats liggen niet in Hooge Vuursche, maar in deelgebied Pijnenburg (onderdeel van Lage Vuursche). Honden moeten hier aan de lijn. Als je vanaf de parkeerplaats naar het kruispunt wandelt en vervolgens de Hilversumsestraatweg oversteekt, dan sta je aan de rand van het losloopgebied van Hooge Vuursche. Hier begint tevens de 6 km lange vijverwandeling (witte paaltjes) van Staatsbosbeheer.